Van Gerwen rekent af met Price en pakt eerste toernooiwinst van 2020

VideoMichael van Gerwen heeft in een meeslepend duel met Gerwen Price de eindstrijd van de UK Open gewonnen. De Brabander stond al vroeg in de wedstrijd met 1-5 achter, maar toonde karakter en pakte met 11-9 zijn eerste titel van 2020.

Het was tot nog toe een zeer teleurstellend 2020 voor Mighty Mike, met verschillende vroege exits op meerdere toernooien. Ook tegen Price leek hij na een slechte start het onderspit te delven. De Welshman pakte een vroege voorsprong (1-5), maar was daarna niet opgewassen tegen Van Gerwen. De nummer één van de wereld boog de achterstand om in een kleine voorsprong en hield die in de best-of-21 uiteindelijk vast. 

Het is de derde keer van MVG de UK Open op zijn naam schrijft. Hij won ook al in 2015 en 2016. De laatste drie jaar stond Van Gerwen niet in de finale. De Brabander stak dit kalenderjaar nog niet in grootse vorm. Hij verloor de finale van het WK en is in vijf speelronden in de Premier League al tweemaal onderuit gegaan.

Negendarter

Eerder op de avond maakte Van Gerwen indruk in de halve finale tegen Daryl Gurney. De Nederlander won de laatste horde richting de eindstrijd met 11-3 en produceerde een negendarter. Het gemiddelde van Van Gerwen was tegen Gurney 110.32.

Volledig scherm
© BSR Agency
Michael van Gerwen en Gerwyn Price.
Volledig scherm
Michael van Gerwen en Gerwyn Price. © BSR Agency