Diede de Groot
Volledig scherm
PREMIUM
Diede de Groot © Pim Ras Fotografie

Van introvert meisje tot paralympisch kampioene: het succesverhaal van Diede de Groot

Dit was 2021In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Twee jaar lang ontwaakte rolstoeltennister Diede de Groot (24) elke dag met dat ene doel: paralympisch goud winnen. Het werd meer dan dat, want ze won dit jaar ook nog alle vier grandslamtoernooien. 

 1. Oud-voorzitter defensievakbond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’
  PREMIUM
  Dit was 2021

  Oud-voorzitter defensie­vak­bond: ‘Ik zag al vroeg dat het mis zou gaan met Afghaanse tolken’

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. Vandaag: de evacuatie uit Kaboel. Voor Anne-Marie Snels staat heel 2021 in het teken van de evacuatie van lokale tolken en bewakers die Nederland hebben geholpen bij de missie in Afghanistan. ,,We hebben mensen laten vallen als een baksteen’’, zegt de oud-voorzitter van de defensievakbond AFMP.
 2. Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars hebben woelig jaar achter de rug
  PREMIUM
  nieuwsuur

  Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars hebben woelig jaar achter de rug

  In de laatste dagen van 2021 schrijven onze verslaggevers verhalen over grote en kleine gebeurtenissen in het nieuwsjaar dat bijna achter ons ligt. De ene anchor van Nieuwsuur won de Sonja Barend Award voor het beste interview, de andere haalde namens de hele redactie de Zilveren Nipkowschijf op. Jeroen Wollaars (44) en Mariëlle Tweebeeke (50) werden zelf nieuws in een jaar dat nieuws belangrijker was dan ooit.