Volledig scherm
Venus Williams. © AFP

Venus Williams slaat Australian Open over

De Amerikaanse tennisster Venus Williams ontbreekt op de Australian Open. De voormalige nummer 1 van de wereld voelt zich nog niet fit genoeg om deel te nemen aan het eerste grandslamtoernooi van het jaar, zo maakte ze maandag bekend. 'Ik wil in februari terugkeren in het tenniscircuit', aldus de oudste van de zusjes Williams.

De 31-jarige Amerikaanse onthulde eind augustus, na haar uitschakeling in de eerste ronde van de US Open, dat ze lijdt aan het syndroom van Sjögren, een auto-immuunziekte die haar energie aantast en gewrichtspijnen bezorgt.

Met behulp van een speciaal dieet werkt Williams toe naar een rentree. Ze wilde begin deze maand eigenlijk meedoen aan het toernooi van Auckland, maar meldde zich in december af. 'Ik kom steeds dichter bij de juiste vorm. Mijn dieet en fitness-schema zorgen ervoor dat ik flinke stappen heb gemaakt wat betreft mijn gezondheid', aldus Williams vgandaa.
 
'Het duurt niet lang meer voor ik klaar ben om mijn rentree op de WTA Tour te maken'.
 
Toernooidirecteur Craig Tiley van de Australian Open sprak eind december nog de verwachting uit dat Williams mee zou doen aan het evenement in Melbourne.