Volledig scherm
© anp

Verheijen 'slacht' Oranje: Chaos en fysiek nóg slechter dan in 2010

UpdateRaymond Verheijen is inmiddels 'beroemd' om zijn spraakmakende analyses en pittige tweets. Eerder dit seizoen kraakte hij bijvoorbeeld de methodes bij Ajax en kreeg trainer Frank de Boer ervan langs.

Na de nederlaag van Oranje tegen Denemarken haalde Verheijen zaterdag hard uit naar het Nederlands elftal. Als tijdelijk assistent van Dick Advocaat bij Rusland - de Nederlander staat bekend om zijn uitgebalanceerd trainingsprogramma's - liet hij geen spaan heel van de internationals van Oranje.

Verheijen: 'Ik ben nog altijd sprakeloos na het optreden van Oranje tegen Denemarken. Wat een tactische chaos! En fysiek was het met Oranje zelfs slechter gesteld dan twee jaar gelden bij het WK.'

Ook was hij niet te spreken over de omschakeling bij balverlies. Verheijen: 'De spelers van Nederland waren veel te statisch. Ik ben het eens met de publieke opinie dat Oranje uitgeput oogde'.

Volledig scherm
Raymond Verheijen. © pro shots

Verheijen maakte tijdens het vorige EK ook al deel uit van de technische staf van Rusland, dat destijds - onder leiding van Guus Hiddink - het Nederlands elftal in de kwartfinale uitschakelde. Verheijen is sinds Euro 2000 actief op alle grote toernooien voor landenteams.

De 40-jarige oefenmeester, eerder dit jaar nog assistent van de overleden gary Speed, werkte onder Frank Rijkaard, Guus Hiddink en Dick Advocaat bij het Nederlands elftal, Zuid-Korea, Australië en Rusland. Onder Advocaat was hij eerder actief bij Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg, Zuid-Korea en het Nederlands elftal.

Verheijen combineert zijn werkzaamheden bij Rusland met zijn functie als assistent-bondscoach van Armenië.

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (52%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (33%)
21708 stemmen