Sebastian Vettel
Volledig scherm
Sebastian Vettel © REUTERS

Vettel vertrekt eind dit seizoen bij Ferrari: ‘Kijken naar échte prioriteiten in het leven’

Sebastian Vettel vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Ferrari. Contractonderhandelingen tussen de Duitse coureur en het Italiaanse Formule 1-team zijn vastgelopen. Hoe zijn toekomst in de Formule 1 eruit gaat zien is nog onduidelijk.

,,Dit was geen makkelijke beslissing”, zegt teambaas Mattia Binotto over het gezamenlijke besluit. ,,We kwamen samen tot het idee dat het beter is om uit elkaar te gaan om onze doelen te bereiken. Sebastian is onderdeel van de geschiedenis van de Scuderia.” 

De Duitser rijdt al sinds 2015 voor Ferrari en won sindsdien veertien grands prix. Het grote doel, de eerste wereldtitel voor Ferrari sinds 2008, bleef echter buiten bereik. Afgelopen seizoen stond Vettel zelfs in de schaduw van zijn jongere teamgenoot Charles Leclerc, die voor hem eindigde in de WK-stand. Bij Red Bull werd Vettel tussen 2010 en 2013 vier keer op rij wereldkampioen in de Formule 1.

Volledig scherm
© BELGA

Vettel ontkent dat geld een rol heeft gespeeld in zijn beslissing. ,,Zo denk ik niet en zo zal ik ook nooit denken. De afgelopen maanden hebben ervoor gezorgd dat ik naar de echte prioriteiten in mijn leven ben gaan kijken. Ik ga nu de tijd nemen om te kijken wat echt belangrijk is in mijn toekomst.”

De 32-jarige Duitser legt ook zijn keuze uit. ,,Om de beste resultaten te halen moeten we in perfecte harmonie samen werken. Het team en ik hebben ons gerealiseerd dat er niet langer een gezamenlijk verlangen is om samen te blijven.”

Er gingen al langere tijd geruchten dat Vettel zou vertrekken bij Ferrari. Zo werd de viervoudig wereldkampioen al gelinkt aan Renault. Omgekeerd zou Daniel Ricciardo een van de gegadigden zijn om het stoeltje van Vettel over te nemen. Veel coureurs zitten aan het einde van dit seizoen zonder contract. Naast Ricciardo en Vettel heeft ook zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton nog niet bijgetekend. Max Verstappen ligt wel de komende jaren vast. Hij verlengde begin dit jaar dit het einde van 2023.

Het Formule 1-seizoen is nog steeds niet begonnen door de uitbraak van het coronavirus. De sport doet er alles aan om begin juli in Oostenrijk de eerste Grand Prix te rijden.