Volledig scherm
PREMIUM
Acht van de negen aanwinsten van Roda JC. © PRO SHOTS

'We hebben nu 25 spelers, heel normaal'

Roda JCNegen nieuwe spelers was kennelijk nog niet genoeg voor Roda JC. Als klap op de vuurpijl toverde de Limburgse eredivisieclub gisteren doodleuk 'consultant' Nicolas Anelka uit de hoge hoed. Verslag uit Kerkrade, waar men na de hectiek van de transferperiode vooral naar rust zegt te snakken.

Quote

Daags na het sluiten van de transfer­markt presen­teert Roda JC gewoon nóg een aanwinst: Nicolas Anelka wordt consultant in Kerkrade.

Het was gisterochtend nog vroeg toen zijn vriendin hem in bed het laatste nieuws over zijn club voorlas. ,,Roda JC heeft nu ook Nicolas Anelka gehaald", fluisterde ze, na een vluchtige blik op haar telefoon. Enige verbazing klonk door in haar stem. Maar vriendlief raakte amper van zijn à propos. Na een instemmend knikje draaide Daryl Werker zich nog eens even lekker om.

Werker, een kind van de Limburgse club, is inmiddels wel wat gewend. ,,Elke ochtend als je op de club komt, geef je de nieuwkomers een hand en stel je jezelf voor'', zegt hij. ,,En dan is het gewoon een kwestie van er samen de schouders onder zetten."

Woensdag in de voormiddag is het dan, de eerste training met het laatste vrachtje verse krachten zit er zojuist op. In de catacomben staat Werker erbij zoals hij zich doorgaans ook op het veld manifesteert: stoer en onverschrokken. Hij praat over zijn club 'die ten koste van alles in de eredivisie moet blijven'. Over Ajax, dat zondag een meer dan gretige tegenstander kan verwachten in het Parkstad Limburg Stadion.