Volledig scherm
© epa

Wimbledon afgelopen voor Haase na opgave

UpdateVoor Robin Haase is het avontuur op Wimbledon ten einde. In de derde ronde tegen Mardy Fish moest de Hagenaar in de vierde set opgeven met een knieblessure. Haase stond op dat moment één set achter (6-3, 6-7 (5), 6-2, 1-1) tegen de nummer negen van de wereld.

Volledig scherm
© epa

Haase kreeg al in de eerste set breakkansen. Die pakte hij niet, waarna hij zelf gebroken door de nummer negen van de wereld. Op het moment dat de Zuid-Hollander terug leek te kunnen breaken, werd een prachtige passing door de lijnrechter uitgegeven. Omdat op er op baan 14 geen gebruik gemaakt kan worden van een Hawk-Eye, bleef onduidelijk of de bal in was. Uiteindelijk trok de sterk serverende Fish de eerste set naar zich toe.

Rondom de baan was het rumoerig, tot ergenis van Haase. In de tweede game van de tweede set maande hij een toeschouwer in een restaurant boven de baan tot stilte.

Zeven breakkansen
Haase was in de tweede set een aantal keer dicht bij breakpunten. Bij een 5-5 stand was het juist Fish die liefst zeven kansen kreeg om een game op de service van Haase te pakken. Hij verzilverde er geen en Haase won de game van uiteindelijk na bijna een kwartier.

In de tiebreak trok Haase de partij naar zich toe. Na vier setpunten pakte hij uiteindelijk de laatste met een ace: 7-6.

Fish herpakt zich
In de derde set pakte Fish de tweede servicebeurt van Haase af. Daarna kreeg Haase één breakkans, de eerste sinds de eerste game van de set, maar benutte deze niet. Fish bleef eenvoudig overeind in zijn eigen games en brak Haase nog één keer: 6-2.

Fish kreeg in de gehele wedstrijd tot nog toe liefst negentien breakkansen, waarvan hij er slechts twee verzilverde.

Knie
Bij een 1-1 stand in de vierde set had Haase te veel last van zijn knie, die hem in de vorige partij tegen Fernando Verdasco ook hinderde. Door de uitschakeling is Haase (25) nog altijd niet in geslaagd om een keer de laatste zestien te halen in een grandslamtoernooi.

Live Voetbal

home logo LASKLAS
18:55
AZAZ
away logo
home logo AjaxAJA
21:00
Getafe CFGET
away logo