Volledig scherm
Iniesta scoort de winnende tegen Oranje in de WK-finale van 2010. © epa

WK-tickets Nederland tegen Spanje erg in trek

UpdateVoetbalsupporters proberen massaal kaartjes te bemachtigen voor de wedstrijd tussen Nederland en Spanje op het wereldkampioenschap voetbal in juni. Dat meldt Viagogo, wereldwijd een van de grootste marktplaatsen voor tickets voor sportwedstrijden- en evenementen.

Nederland - Spanje, een herhaling van de WK-finale van 2010, staat op dit moment op de derde plaats van wedstrijden in de groepsfase waar de meeste vraag naar is.

De wedstrijd tussen Brazilië en Mexico is voorlopig het populairst, gevolgd door Duitsland tegen Portugal.

Veel voetbalfans kochten hun kaartjes voor het WK al op de gok in augustus. Na de loting van afgelopen vrijdag is enorme ruil- en verkoophandel ontstaan op internet. Heel veel zoekopdrachten voor WK-kaartjes komen uit Nederland, dat naast Spanje ook Australië en Chili treft.

De openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië is momenteel de 'duurste' wedstrijd. Voor een kaartje betaal je nu al 1195 euro. Griekenland tegen Ivoorkust is het minst in trek. Dat duel kun je momenteel voor 159 euro bezoeken.

Voor de wedstrijd Nederland - Chili betalen fans voorlopig meer dan voor de wedstrijd Nederland - Spanje: 591 om 431 euro. Volgens een woordvoerder kan dat te maken met het feit dat Chili ook in Zuid-Amerika ligt en veel Chilenen nog overwegen de relatief gezien korte reis te maken om dat duel te bezoeken.

poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (52%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (34%)
23261 stemmen