Volledig scherm
Links: Cindy tijdens een fotoshoot voor de Amerikaanse Vogue in 1988. Rechts: dochter Kaia in de Italiaanse Vogue. © Vogue

13-jarige dochter Cindy Crawford debuteert in Vogue

Nog maar 13 jaar is ze, maar ze straalt nu al in één van de meest prestigieuze modebladen ter wereld. Kaia Gerber, de dochter van topmodel Cindy Crawford, heeft een modellencontract getekend, met als eerste klus een fotoshoot in de Italiaanse Vogue. Kaia blijkt de looks van haar bekende moeder te hebben geërfd.

Volledig scherm
© Vogue Italia

De Amerikaanse tiener, die zich met haar lange bruine haar en indringende blik liet vastleggen door topfotograaf Steven Meisel, blijft nuchter onder het succes. ,,Onwerkelijk'', schrijft ze op Instagram, bij een vrijgegeven zwart-wit foto van Vogue. Modellenbureau IMG Models verwelkomt Kaia woensdag in de familie.

Moeder Cindy (49) weet maar al te goed hoe haar oogappeltje zich voelt. Ze sierde talloze keren de cover van verschillende edities van Vogue en prijst haar dochter. ,,Ik mag wel uitkijken'', twittert ze. Het evenbeeld van Kaia's modefoto met een foto van Cindy uit 1988 is treffend.

Kaia is het tweede kind van Cindy en haar man Rande Gerber. Kaia's broer Presley is drie jaar ouder.

Volledig scherm
© Vogue Italia
Volledig scherm
© Teen Vogue
Volledig scherm
Moeder en dochter tijdens de première van Tomorrowland, op 9 mei in Californië. © Getty Images