Volledig scherm
Anouk is tegen de traditie van Zwarte Piet © anp

Anouk steunt Zwarte Piet niet: fans woedend

De facebookpagina van Anouk is ontploft sinds ze zich heeft gemengd in de discussie rond de komst van Zwarte Piet. De Haagse zangeres is tegen de traditie van de hulpjes van Sinterklaas en dat kunnen niet al haar fans waarderen.

 
Wat staan wij Nederlanders voor lul! Niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!
Anouk

'Wat staan wij Nederlanders voor lul! Niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!', zo begon Anouk vrijdag haar relaas. Dat deze update een vlaag van kritiek opleverde kon de zangeres weinig schelen. 'Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen', luidde het antwoord aan de voorstanders van Zwarte Piet. 'Effe de bezem er doorheen. Soms moet dat gewoon. Jullie mogen ook mij 'bannen' hoor, scheelt mij weer'.

Bedankt
Vanmiddag besloot Anouk een aantal heftige reacties via Facebook en Twitter te delen. 'Hier een aantal lieve berichten die ik heb mogen ontvangen de afgelopen dagen. #zwartepietmoetblijvenreally?!' Op de printscreens is te zien hoe iemand Anouk met de dood bedreigt en een ander haar 'nikker lover' noemt.

Uiteindelijk worden de verhitte verhalen afgesloten met een oproep van Anouk haar te ontvrienden. 'Al die mensen die bij de comments laten weten dat ze het zo erg vinden allemaal, haal die achterlijke Zwarte Pieten-avatars weg, of block mijn FB aub. Ga weg. Alvast bedankt. x Anouk'.

De rol van Zwarte Piet staat ter discussie sinds de viering van het sinterklaasfeest in Amsterdam op de tocht kwam te staan. Kunstenaar en activist Quinsy Gario is al jaren tegen de intocht omdat hij Zwarte Pieten discriminerend vindt als 'slaven' van Sinterklaas.