'Bad' van Michael Jackson na 25 jaar opnieuw uit

Naar aanleiding van het uitkomen van 'Bad' een kwart eeuw geleden komt het succesvolle album van Michael Jackson opnieuw op de markt. Dat maakte platenmaatschappij Epic/Legacy Recordings bekend.

'Bad 25' zal vanaf september verkrijgbaar zijn. De jubileumbox omvat onder andere drie cd's -ook met voorheen niet uitgebrachte opnames- en een dvd met een selectie uit een optreden dat Wacko Jacko in 1988 in het Londense Wembleystadion gaf.

De originele plaat kwam in augustus 1987 uit en is meer dan 30 miljoen keer verkocht. Het door Quincy Jones geproduceerde album bevat songs als 'Bad', 'The Way You Make Me Feel', 'Another Part Of Me', 'Man In The Mirror', 'I Just Can't Stop Loving You' en 'Smooth Criminal'.

'Bad' is in veel opzichten 'monumentaal' geweest, aldus de verklaring van de platenmaatschappij. Jackson heeft negen van de elf liedjes zelf geschreven. De plaat zorgde voor zes Grammy-nominaties en won daarbij twee prijzen.

De bijhorende tournee, die de 'King of Pop' in de zomer van 1988 ook 3 avonden in De Kuip in Rotterdam bracht, was zijn eerste solotournee rondom de wereld. Die omvatte 123 concerten waarop vier miljoen mensen afkwamen. Dat was een toenmalig record wat bezoekersaantallen en inkomsten betreft.