Volledig scherm
Ben en Jamie Saunders. © bruno

Ben en Jamie Saunders nog vast na mishandeling vrijwilliger

Ben en Jamie Saunders zitten nog vast op het politiebureau van Hoorn op verdenking van mishandeling. Dit heeft een woordvoerder van de politie Noord-Holland bevestigd aan het AD. Het onderzoek naar de broers is nog in volle gang. Momenteel wordt de zaak voorgelegd aan de officier van Justitie, die het lot van de twee zal bepalen.

Gistermiddag kwam het bericht naar buiten dat Ben en Jamie betrokken zijn bij een mishandeling van een verkeersregelaar in het centrum van Hoorn. De regelaar, die werd ingezet voor een bevrijdingsfestival, liep een hersenschudding op. ,,Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar was aanspreekbaar op het bureau'', aldus de politiewoordvoerder vandaag.

Volgens RTV Noord-Holland wilde de vader van de broers met zijn auto het Kerkplein oprijden waarna hij werd tegengehouden door de vrijwilliger.

De politie Noord-Holland verwacht dat de zaak vanmiddag wordt voorgelegd aan de officier van Justitie van het Openbaar Ministerie. ,,Dan wordt bepaald of de zaak wordt voorgeleid.'' Mocht dit het geval zijn, dan blijven Ben en Jamie vastzitten. De bepaling van een eventuele straf is ook aan het OM.

De tattooshop Lucky 6 van Ben in Hoorn blijft gewoon open. Zij willen niet op het voorval ingaan.