Moszkowicz.
Volledig scherm
Moszkowicz. © ANP

Beslag op dure spullen Bram Moszkowicz

Na een onbetaalde rekening heeft de Amsterdamse advocaat Gabriël Meijers voor ruim 15.000 euro beslag laten leggen bij voormalig confrère Bram Moszkowicz.

Quote

Executori­aal beslag, dat is typisch deurwaar­der­staal. Deze persoon heeft zekerge­steld dat er voldoende spullen van waarde in mijn huis waren. Hij heeft niets meegenomen.

Bram Moszkowicz

Flatscreen-tv's, een Apple-laptop, marmeren sokkels met marmeren vazen en zelfs het beroemde olieverfschilderij van Marlon Brando boven het bureau van Moszkowicz zijn door de deurwaarder in executoriaal beslag genomen. Dat blijkt uit een officieel schrijven van een deurwaarder dat belandde op de burelen van het AD.

Aanleiding voor de beslaglegging is een geschil over een rekening. Gabriël Meijers stond Moszkowicz bij in diens tuchtzaak, waardoor de strafpleiter in 2013 uit zijn ambt werd gezet. ,,Meijers stuurde mij een rekening na die ik niet terecht vond," stelt Moszkowicz in een reactie. ,,Ik heb geweigerd deze te betalen. Dat de deurwaarder nu wordt ingeschakeld, vind ik helemaal niet chic."

'Schilderijen hangen er nog'
Moszkowicz bevestigt dat er op 30 juli dit jaar een deurwaarder voor zijn deur stond. ,,Deze heeft echter niets weggenomen. Executoriaal beslag, dat is typisch deurwaarderstaal. Deze persoon heeft zekergesteld dat er voldoende spullen van waarde in mijn huis waren. Hij heeft niets meegenomen. Mijn schilderijen hangen nog steeds aan de muur."

De voormalig strafpleiter zegt de beslaglegging 'met alle juridische middelen' te zullen aanvechten. Mr. Gabriël Meijers zegt niet te willen ingaan op de kwestie. ,,Dit valt onder mijn beroepsgeheim."