Volledig scherm
© Family Guy

Bizar toeval Family Guy en Robin Williams

Een groot aantal kijkers van de Amerikaanse cartoon Family Guy keek gisteravond vreemd op. De aflevering genaamd Fatman en Robin, met daarin een getekende variant van Robin Williams, werd door BBC Three bijna gelijktijdig met de bekendmaking van zijn dood uitgezonden.

Volledig scherm
© EPA

Veel kijkers twitterden dat ze geshockeerd waren door het enorme toeval. In de aflevering is te zien dat hoofdrolspeler Peter Griffin vervloekt is. Alles wat hij aanraakt verandert in Robin Williams. Als oplossing voor de vloek probeert Griffin zelfmoord te plegen, maar dat lukt hem niet.

Het nieuws met daarin het overlijden van Robin Williams werd maandag om 23.50 uur uitgezonden. Een paar minuten daarvoor was de bewuste aflevering van Family Guy net afgelopen.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.