Volledig scherm
Bob Dylan © Photo News

Bob Dylan accepteert Nobelprijs

De 75-jarige Amerikaanse zanger, tekstschrijver en componist Bob Dylan is van plan om de aan hem toegekende Nobelprijs voor de Literatuur te accepteren. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Dylan heeft de Zweedse Academie vandaag laten weten dat hij het zeer op prijst stelt dat deze grote eer hem te beurt is gevallen

Quote

Wie droomt er niet van zoiets?

Bob Dylan
Volledig scherm
© Photo News

Omdat Dylan tot nu toe zweeg over zijn prijs, vroeg een verslaggever van The Telegraph of hij van plan was om naar de uitreiking van de Nobelprijzen in Stockholm te gaan. ,,Absoluut", antwoordde Dylan. ,,Als dat mogelijk is. Het is moeilijk te geloven. Fantastisch, ongelooflijk. Wie droomt er niet van zoiets?"

De muzikant kreeg de Nobelprijs vanwege zijn poëtische teksten en belangrijke bijdrage aan de Amerikaanse muziek. Een woordvoerder van de jury liet weten: ,, Dylan heeft de Engelstalige liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden uitgebreid.'' De zanger stond van tevoren op nummer vier in de top vijf van favorieten bij de bookmakers.

Geen reactie
Bob Dylan reageerde niet op telefoontjes van het Nobelprijscomité en zei tot nu toe niets in het openbaar over de prijs. Een korte verwijzing naar het winnen van de literatuurprijs verscheen kort op zijn website, maar werd een dag later alweer verwijderd. De zanger lijkt nu van gedachten te zijn veranderd.

Volledig scherm
© EPA