Chinese afhaal-handtas van zusjes Jenner zorgt voor rel

Het blijft kwakkelen met de design-activiteiten van Kendall en Kylie Jenner. Nadat de zusjes bakken vol kritiek hadden gekregen vanwege hun T-shirts, slaan ze volgens veel Amerikanen nu de plank mis met een handtas.

De leren tas, met de naam Lee Leather Clutch, ziet er uit als een opvouwbaar bakje waarin ze in Amerikaanse afhaalchinezen het eten stoppen. Op de tas is het logo van Kendall en Kylie gedrukt. Er is ook nog een portemonnee van de dames. Die lijkt op de gelukskoekjes die Chinezen aan hun klanten geven.

Volgens MTV Asia valt het afhaal-Chinees-thema verkeerd in de Aziatische gemeenschap in de Verenigde Staten, waar de tas 'cultureel ongevoelig' wordt genoemd. Ook schrijft de site dat Kendall en Kylie zich wel heel erg hebben laten inspireren door een tas die ontwerpster Kate Spade in 2014 maakte, ook geïnspireerd op de Chinese afhaalbakjes. Die van de zusjes Jenner kost 150 dollar.

Volledig scherm
Kendall en Kylie Jenner. © EPA

Met hun T-shirts kwamen Kylie en Kendall eerder dit jaar al in de problemen. Ze gebruikten zonder toestemming beeltenissen en logo's van beroemde bands en muzikanten. De een na de ander sommeerde de stijliconen de behoorlijk prijzige T-shirts uit de handel te halen.