Elton John tijdens de Academy Awards vorige maand.
Volledig scherm
Elton John tijdens de Academy Awards vorige maand. © EPA

Coronaconcert Elton John levert zeker miljoen dollar op

Elton John en zijn muzikale collega's kunnen terugblikken op een succesvol benefietconcert voor de bestrijding van het coronavirus. Het evenement, dat zondagavond live werd uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender Fox, heeft ruim één miljoen dollar (900.000 euro ) opgehaald, melden Amerikaanse media.

Het bedrijf Procter & Gamble en Fox deden allebei een donatie van 500.000 dollar. Ook veel kijkers schonken een bedrag, maar om hoeveel geld dat precies gaat is niet bekendgemaakt. De donatie gaat naar twee instellingen die strijden tegen de uitbraak van het longvirus.

Elton John presenteerde het concert vanuit zijn huiskamer in Los Angeles. Hij speelde op een van zijn zoon geleend keyboard Don't let The Sun Go Down On Me en ook nog een klein stukje van Lizzo's hit Juice. Ook artiesten als Billie Eilish, Dave Grohl, Mariah Carey en Alicia Keys deden vanuit hun huiskamers mee. De Backstreet Boys zongen alle vijf vanaf een andere locatie samen hun hit I Want It That Way.

Bijzonder

De zanger liet maandag na de uitzending weten dat hij het heel bijzonder vond. ,,Bedankt aan iedereen die heeft gekeken en heeft gedoneerd en aan alle geweldige artiesten die hebben meegedaan.’’

Elton John vergeleek de uitbraak van het virus met de ziekte aids die begin jaren tachtig uitbrak: ,,Niet lang geleden was er nog een andere besmettelijke ziekte die werd genegeerd. Dag in dag uit werd de ziekte erger, omdat we niets deden. Te veel mensen vergaten medeleven en fatsoen, en daardoor kwamen miljoenen mensen om het leven door aids. Maar deze keer laten we dat niet gebeuren. Dus, blijf thuis voor degenen van wie je houdt.”