Volledig scherm
© getty

David Walliams werkeloos door rugoperatie

Little Britain-acteur David Walliams (42) heeft al zijn werkzaamheden voor de rest van het jaar afgezegd vanwege een zware rugoperatie. Deze week gaat hij onder het mes, schrijft Daily Mail.

Volledig scherm
© EPA. David Walliams staat links op de foto.

De acteur heeft last van zijn rug na een zwemtocht over de rivier de Thames in 2011. De 225 kilometer lange zwemtocht duurde maar liefst acht dagen, maar was voor een goed doel.

De acteur wordt geopereerd aan een kapotte rugwervel. Walliams twitterde dat hij een promotiebijeenkomst in december voor zijn populaire kinderboeken moet verplaatsen naar maart. 'Het spijt me dat ik dit event moet uitstellen', schrijft de gepijnigde Brit. 'Iedereen heeft hier zo hard voor gewerkt en ik keek er zo naar uit.'

Zoontje
Walliams had eigenlijk veel eerder onder het mes gemoeten. Sinds hij zijn rug blesseerde, zat hij voortdurend aan de pijnstillers. Mogelijk zijn de problemen al begonnen in 2006, toen Walliams 32 kilometer zwom voor een ander event.

Ondanks zijn pijnlijke rug, heeft de echtgenoot van het Nederlandse model Lara Stone afgelopen jaar non-stop gewerkt. Hij was onder meer druk met het nieuwe tv-project Gangsta Granny, dat gebaseerd is op zijn succesvolle kinderboek. En een zoontje neemt natuurlijk ook veel tijd in beslag. David en Lara kregen in mei hun eerste kindje: Alfred.