Davina Michelle werd in drie jaar de best scorende Nederlandse zangeres ooit

videoserie bondig„That's better than I will ever sound.” Met die woorden beoordeelt wereldster Pink in september 2017 een cover van haar nummer ‘What about us’. Deze cover is het begin van een razendsnelle opmars van de Nederlandse zangeres Davina Michelle. In de nieuwste aflevering van de AD-documentaireserie Bondig neemt Sascha Visser een kijkje in het turbulente leven van de artieste.

Quote

En toen is het echt van start gegaan

Zangeres Davina Michelle

In 2016 deed de Rotterdamse via het programma Idols al een gooi naar een carrière in de muziek, maar ze strandde in de duettenronde. Het leverde haar wel een uitnodiging van een muzikant op om een keertje muziek te komen maken in Zwijndrecht. Dat beviel. De zangeres begon wekelijks nummers op te nemen in het Zuid-Hollandse plaatsje, waaronder een cover van ‘What about us?’ van Pink. De cover ging viral toen de  Amerikaanse singer-songwriter in een reactievideo lovend sprak over de zangkunsten van Davina Michelle en trok binnen korte tijd miljoenen kijkers.
„En toen is het echt van start gegaan”, zegt de zangeres. Ze werd uitgenodigd voor DWDD en RTL Late Night, deed concerten in Amerika en bracht in samenwerking met de Efteling een single uit. 

Haar definitieve doorbraak in Nederland kwam na weer een cover. Davina Michelle deed in 2018 mee met het AVROTROS-programma Beste Zangers, waar ze een eigen versie van het nummer Duurt te lang van muzikant Glen Faria (MC Fit) zong. Het leverde haar de tranen van Faria en een eerste plek in de Nederlandse Top 40 op. Na acht weken stond het nummer nog steeds op de eerste plek, waarmee Davina Michelle een indrukwekkend record neerzette: nooit eerder stond een Nederlandse zangeres zo lang op de eerste plek in de Top 40.  

En in 2019 gaat ze rustig door met het breken van records, want in januari stootte ze de Canadese muziekgrootheid Céline Dion van de troon door de best scorende zangeres ooit te worden in de Nederlandse Top 40. 

Volledig scherm
Zangeres Davina Michelle. © ANP Kippa

Inmiddels is Davina Michelle een gevestigde naam in de Nederlandse muziekwereld. Ze ging binnen anderhalf jaar van niks naar een nummer 1 hit voor 11 weken. „Die stap was heel groot en daardoor realiseerde ik me steeds meer hoe heftig het eigenlijk is dat iedereen maar gewoon iets over je zegt de hele tijd.” 

De jonge zangeres is nog maar een paar jaar bezig, maar krijgt nu al massale aandacht en kritiek. In deze aflevering van Bondig komen ook deze nare kanten van het succes naar voren. 

Wanneer Davina Michelle haar nieuwe single promoot bij DWDD gaat er iets mis met het geluid, waarna de zangeres na afloop teleurgesteld afdruipt. De laatste beelden van deze aflevering beloven dan ook weinig goeds voor de tweede aflevering: haar manager stormt de trap af om een verdrietige Davina Michelle te troosten.   

Kijk hier naar de andere afleveringen van Bondig.

Volledig scherm
De Canadese zangeres Céline Dion, die door Davina Michelle afgelost werd als best scorende zangeres ooit in de Nederlandse Top 40. © AFP