Volledig scherm
Paul de Leeuw © anp

De Leeuw wil in nieuw seizoen niet meer op de zaterdagavond

Paul de Leeuw stopt na dit tv-seizoen met grote shows op zaterdag voor de VARA. 'Voor mij geen zaterdagavond meer', zegt hij in een interview met het AD dinsdag. 'Nederland 1 heeft op dat tijdstip iemand anders nodig.'

'Je ziet het aan de kijkcijfers: mijn manier van zaterdagavondtelevisie maken is op zijn retour', aldus De Leeuw (50). In mei eindigt zijn contract. Hij wil dan met de omroep praten over verlenging en een andere invulling van zijn overeenkomst.

De Leeuw is nu succesvol in Vlaanderen, waar hij bij de commerciële zender VTM het programma Manneke Paul presenteert en onlangs een Zilveren Televisiester won.

  1. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.