Volledig scherm
Angelina Jolie en Brad Pitt (l) en Dax Shepard en Kristen Bell (r) © Brunopress

Deze heterocelebs kunnen (eindelijk) trouwen na legalisering homohuwelijk VS

Enkele celebs zeggen al jaren alleen te zullen trouwen als het homohuwelijk overal in de VS legaal is. Het Amerikaanse hooggerechtshof maakte eerder deze week een einde aan DOMA of Defense of Marriage Act waarbij het huwelijk gedefinieerd is als een verbintenis tussen man en vrouw. Concreet betekent dat dat Brad Pitt en Angelina Jolie en Kristen Bell en Dax Shepard eindelijk kunnen trouwen. Ook lesbienne Melissa Etheridge heeft concrete plannen.

Kristen Bell liet er geen gras over groeien en vroeg haar partner Dax nog diezelfde dag prompt via Twitter ten huwelijk.

"Dax, wil je met me trouwen?" klonk het kort maar krachtig.

Enkele uren later reageerde Dax, ook via twitter. "Doma is dood. Voorstel 8 is dood. Laten we nu mijn grote, homohuwelijk met Kristen (sic) tot leven brengen!"

Kristen en Dax zijn zes jaar samen en zijn verloofd sinds 2010. Ze hebben bewust gewacht met trouwen tot het homohuwelijk gelegaliseerd werd in de staat Californië.

"De reden dat we ons niet haasten met ons huwelijk is dat ik me er niet goed bij voel een voorrecht uit te oefenen dat mijn homoseksuele vrienden en vriendinnen ontzegd wordt. Het zou leuker zijn als we een feest geven, of wat het ook wordt, als onze homoseksuele vrienden ook kunnen vieren. Ze uitnodigen voor iets dat zij niet mogen doen is nogal onbeleefd ook", zo argumenteerde Kristen.

De twee acteurs werden in maart van dit jaar de ouders van een dochter, Lincoln.


Brad Pitt en Angelina Jolie staan al jarenlang op punt te trouwen, als we de roddels mogen geloven. Ook zij stelden een stap in het huwelijksbootje uit tot het homohuwelijk in de States mogelijk was. Sinds vorig jaar zijn ze onder (naar verluidt) druk van de kinderen wel 'officieel' verloofd.

'Sinds ik Angie ten huwelijk heb gevraagd ben ik er nog meer van overtuigd dat iedereen datzelfde recht zou moeten hebben', aldus Brad Pitt.

Sinds DOMA werd verpulverd door het Hooggerechtshof zijn de twee naar verluidt op zoek naar een geschikte trouwdatum, al zouden ze die volgens sommige bronnen al hebben geprikt. 'Het huwelijk van de eeuw', zou zei VH1-host Noah Levy met enig gevoel voor overdrijving, 'zou al voor deze zomer kunnen zijn.'


Ook Melissa Etheridge heeft trouwplannen. "Nu kan ik eindelijk, volledig, legaal trouwen met de liefde van mijn leven sinds drie jaar, Linda. Ik kijk ernaar uit om mijn Amerikaanse burgerrechten te kunnen uitoefenen." Het huwelijk zou voor later dit jaar gepland staan.

Veel Hollywoodsterren drukten hun steun voor het homohuwelijk uit via Twitter.

Ellen Degeneres: "Het is een prachtige dag voor gelijkheid. Proficiat iedereen. En ik bedoel ook echt iedereen."

Leonardo diCaprio hield het kort maar krachtig: "Historische dag. Goed gedaan."

Steun kwam er ook van Lady Gaga, Nick Jonas, Jesse Tyler Fergusan, Russell Brand en Lena Dunham.

  1. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.