Volledig scherm
Dotan. © RV

Dotan zit urenlang naast fan die geen idee heeft wie hij is

UpdateDe zanger Dotan kwam maandagavond in een zeer opmerkelijke situatie terecht: in het vliegtuig zit hij naast een meisje dat naar zijn album luistert, een praatje met hem maakt maar geen idee heeft dat de man in haar koptelefoons dezelfde was als in de stoel naast haar.

Noot van de redactie: onderstaand artikel is inmiddels in een ander daglicht komen te staan. Dotan zou volgens onderzoek van De Volkskrant  nepprofielen op social media hebben gebruikt om aandacht te genereren.

Via Twitter hield de zanger zijn volgers op de hoogte van de bizarre loop van het gesprek tussen de twee. Het meisje vraagt hem wat voor werk hij doet. Als hij antwoordt dat hij liedjes schrijft, heeft ze nog steeds geen idee. 'Het is vreemd en fijn tegelijk', twittert Dotan vanuit het vliegtuig. Zijn volgers op Twitter smullen van het verhaal en kunnen niet wachten de afloop te horen. Ze geven hem tips hoe hij haar kan vertellen wie hij is.

‘Ik bedenk me net dat ze me misschien wel volgt op Twitter. Nou, hallo, vliegtuigbuur. Bedankt dat je naar mijn muziek luistert en zachtjes meezingt’, zo schrijft hij. Dotan lijkt er zelf ook lol in te hebben want hij blijft updates geven over de interactie tussen de twee. Overigens wel via ‘dure wifi’. Hij probeert wat hints te geven en het meisje babbelt gezellig met hem, en luistert tussendoor naar zijn hele album.

Mooi hè

Dotan vraagt naar wie ze luistert en als ze ‘Dotan’ antwoordt, doet hij alsof hij die naam nog nooit gehoord heeft. Vervolgens wil hij weten hoe ze de muziek ontdekt heeft. Het meisje vertelt dat ze de liedjes op haar lievelingsprogramma hoorde en dat die haar ‘troost en vrede’ geven. Het toppunt is nog wel als ze Dotan mee laat luisteren. ‘Mooi hè’, zegt ze. Het verslag van de zanger krijgt honderden Twitter-hartjes.

Hij luistert niet naar advies van de meeste Twitter-volgers en wil haar niet aan het schrikken maken. Pas als hij het vliegtuig verlaat, geeft hij haar een briefje. Dotan legt uit: ‘Ik wilde deze ervaring niet verpesten en haar niet voor schut zetten. Het gaat om de muziek en dit was eigenlijk het grootste compliment dat ik ooit heb gekregen.’