Volledig scherm
© EPA

Doutzen Kroes schittert op catwalk Victoria's Secret

De internationale modewereld keek er al maanden reikhalzend naar uit, maar vanavond was het dan eindelijk zo ver. In hartje Londen werden door de topmodellen van het vooraanstaande Amerikaanse ondermodemerk Victoria's Secret de allernieuwste snufjes, creaties en noviteiten op lingeriegebied getoond. Over de flitsende catwalk paradeerden onder groot applaus maar liefst vijf Nederlandse schoonheden, onder wie Doutzen Kroes.

Volledig scherm
Taylor Swift luisterde de show op met een paar van haar hits. © EPA
Volledig scherm
Bregje Heinen kort voordat zij de catwalk op mocht. © AP
Volledig scherm
© Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Naast de fraai afgetrainde Doutzen liepen ook modellen van Hollandse bodem Romee Strijd, Maud Welzen, Bregje Heinen en Imaan Hammam mee met op hun ranke lijf niet alleen lingeriecreaties maar ook de inmiddels bekende engelenvleugels die het handelsmerk zijn van Victoria's Secret.

Aan de modellenparade van het bedrijf mogen alleen de allermooiste vrouwen ter wereld meedoen. De schoonheden worden vooraf zorgvuldig geselecteerd. Wie mag meelopen kijkt daarna doorgaans een glansrijke loopbaan als model in de ogen. Dames die een contract voor de show op zak hebben, mogen echter alleen de catwalk op als ze op hét moment nog steeds de ideale maten hebben. Een grammetjes of vetrolletje te veel, en het feest gaat niet door.

De modellen die aan de show van vanavond mochten meedoen werden zonder uitzondering op een streng dieet gezet, zo meldde de Britse tabloid The Sun recent. De Angels zouden dagelijks een maaltijd krijgen waar minder dan 500 calorieën inzitten. Ook moeten de beauty's twee uur langer dan normaal in de sportschool trainen, opdat ze in topvorm blijven. Ook geldt voor de uitverkoren schoonheden een strikte avondklok. Later dan 2 uur 's nachts mag niemand naar bed met als doel een frisse, uitgeslapen blik voor het oog van de wereld.

Doutzen liet kort voor de show weten er veel zin in te hebben. Vier maanden geleden beviel ze van een dochtertje. Ze trainde veel om haar oude lijntje weer terug te krijgen maar is ook gezegend met slanke genen. ,,Het is steeds weer spannend om met zo'n festijn mee te doen, ook al is het voor mij alweer de zevende keer.'' Haar Nederlandse collega's hebben wat Victoria's Secret shows betreft veel minder ervaring. Achter de schermen gierden de zenuwen dan ook door hun kelen. Volgens media die Romee, Maud , Bregje en Marloes spraken hadden ze er ondanks een tikkeltje gezonde stress veel zin in.

In de modellenwereld geldt meedoen aan een Victoria's Scret nog altijd als een van de allerhoogste idealen. Meedoen betekent doorgaans het startpunt van een droomloopbaan in de internationale fashionindustrie.

Volledig scherm
Romee Strijd achter de schermen in Londen. © AP
Volledig scherm
Candice Swanepoel © EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Romee Strijd en Maud Welzen (rechts) © Getty