Volledig scherm
Edith Bosch wint Expeditie Robinson. © anp

Edith Bosch wint Expeditie Robinson 2013

Edith Bosch heeft de finale van Expeditie Robinson gewonnen. De ex-judoka nam het in de eindstrijd op tegen Geraldine Kemper en Anna-Alicia Sklias. Dat was te zien in de laatste aflevering van het programma.

Voor aanvang van het afgelopen seizoen sprak AD met de oud-judoka. De stoere Bosch gaf toen aan voor Expeditie Robinson 'ver buiten haar comfortzone' te zijn gegaan. 'Mensen zien me altijd alleen in mijn judopak.' Naast de tatami blijkt Edith een echt 'meisje-meisje'.

Gewoon mens
Een hele opgave dus, om verstoken van mascara en pincet op een onbewoond eiland in Maleisië te worden gedropt. Ze is echter trots op wat ze gepresteerd heeft in het programma. 'Je bent op zo'n eiland gewoon mens. Gewoon Edith.' Meedoen was voor de Olympische medaille-winnares 'een eer'.

Naast de titel wint Edith een bedrag van 50.000 euro. Het was voor het eerst in de geschiedenis van Expeditie Robinson dat er alleen maar vrouwen in de finale stonden. Kees Boot was de laatste man die net voor de finale moest vertrekken.

Het was het 14e seizoen van het populaire RTL5-programma. Andere deelnemers aan het programma waren Sanne Vogel, Veronica van Hoogdalem, Everon Jackson Hooi, Sef, Hans Ubbink, Jan Versteegh, Valentijn de Hingh, Nega, Robert Kranenborg, Paulien Huizinga, Zimra Geurts, Geza Weisz.