Volledig scherm
De populaire tv-presentatrice Ellen DeGeneres. © ap

'Ellen DeGeneres invloedrijkste homoceleb'

Ellen DeGeneres is de meest invloedrijke homoseksuele celebrity in de Verenigde Staten. De 56-jarige talkshowhost, die is getrouwd met de Australische actrice Portia de Rossi, staat dit jaar op de eerste plaats in de jaarlijkse Power List van het tijdschrift Out.

Het blad maakte de lijst dinsdag openbaar op de website en verklaarde daarop: "Iedereen houdt van Ellen. Dat is een van de redenen waarom ze op 1 staat. Haar populariteit is sinds haar optreden tijdens de Oscars alleen maar toegenomen. Haar beroemde selfie tijdens de awardshow werd Twitter bijna te veel."

Enkele andere namen op de lijst zijn mode-ontwerpers Tom Ford en Marc Jacobs, tv-presentatrice Robin Roberts, acteur Neil Patrick Harris, CNN-presentator Anderson Cooper en Glee-ster Jane Lynch. Juno-actrice Ellen Page maakt haar debuut op plaats 29, nadat ze eerder dit jaar uit de kast is gekomen.

In de lijst van Out worden celebs opgenomen die ofwel lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn en een grote invloed hebben op de Amerikaanse cultuur.

  1. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West liet zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards (VMA’s) niet bepaald van zijn beste kant zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich daarna afspeelde.