Volledig scherm
© ANP

Estelle Cruijff dient klacht in tegen Bram Moszkowicz

UpdateAdvocaat Nico Meijering heeft namens Estelle Cruijff een klacht ingediend tegen Bram Moszkowicz voor het declareren van te hoge kosten, meldt NRC Handelsblad.

Volledig scherm
Estelle Cruijff en Badr Hari. © ANP

Moszkowicz wordt verweten dat hij Cruijff 'excessief hoge kosten' in rekening heeft gebracht. Estelle Cruijff werd de afgelopen maanden juridisch bijgestaan door Moszkowicz omdat ze moet getuigen in de strafzaak tegen haar vriend Badr Hari. In december nam ze een andere advocaat in de arm, Nico Meijering.

'Reiskosten van 1500 euro'
Volgens Meijering heeft zijn collega diverse gedragsregels overtreden, zoals het vragen van een redelijke vergoeding. 'Tot mijn verbijstering sprak Moszkowicz met mijn cliënte altijd in het Amstel Hotel af. Vervolgens moest Cruijff alleen al 1500 euro aan 'reiskosten' tussen het kantoor van Moszkowicz en het op een kilometer afstand gelegen hotel betalen.'

'Publicitaire spelletjes'
Daarnaast verwijt Estelle Moszkowicz het breken van zijn ambtsgeheim, meldt de NOS. Volgens Meijering heeft Moszkowicz in samenwerking met De Telegraaf en RTL Boulevard voortdurend publicitaire spelletjes met Estelle Cruijff gespeeld. Moszkowicz tipte volgens de klacht bevriende media zodat ze opnames van Cruijff konden maken als ze met hem een afspraak had of als zij bij de rechtbank kwam.

Schorsing
Meijering heeft deken Germ Kemper van de Orde van Advocaten gevraagd om Moszkowicz bij de Raad van Discipline voor te dragen voor een onmiddellijke schorsing.