De bekende bankscène in de film Good Will Hunting.
Volledig scherm
De bekende bankscène in de film Good Will Hunting. © Screenshot YouTube

Fans treuren om Williams bij bankje Good Will Hunting

Tientallen fans van Robin Williams nemen vandaag afscheid van de acteur door een bezoek te brengen aan een bankje in een park in Boston, waar een scène uit de film Good Will Hunting werd opgenomen. De acteur en komiek kreeg voor zijn rol in die film een Oscar.

Poster van de film Good Will Hunting.
Volledig scherm
Poster van de film Good Will Hunting. © Screenshot

In de bewuste scène (zie de video hieronder) praat het personage van Williams, de psychiater en weduwnaar Sean Maguire, met zijn patiënt Will (Matt Damon) over de schoonheid van wereldse ervaringen en de kracht van de liefde.

De 29-jarig Nick Rabchenuk vertelt aan BuzzFeed dat hij meteen nadat hij het tragische nieuws over zijn dood hoorde naar het bankje is gegaan, omdat het 'de beste filmscène van de voorbije 50 jaar' is.

Ook andere fans
Rabchenuk bleek niet de enige die een eerbetoon aan Williams wilde brengen. 'Toen ik daar samen met mijn vriendin arriveerde, kwamen we andere koppels tegen en begonnen we te praten. Vervolgens heb ik de woorden van Williams tijdens die bewuste bankscène op de grond geschreven. De tekening van mijn voeten geeft weer waar zijn voeten stonden.'

'Your move, chief'
Het gebaar van de Amerikaans fan kreeg snel navolging. Rond de bank zijn quotes uit de film opgeschreven. 'Your move, chief', staat er op de grond geschreven als verwijzing naar de bijnaam die Sean aan zijn patiënt Will geeft. En een ander: 'Sorry guys, I went to see about a girl', een citaat van Will waarmee hij laat blijken dat Seans geloof in liefde hem weer moed geeft.