Volledig scherm
© afp

Fotograferende fans Prince verwijderd uit Paradiso

Het eerste onverwachte optreden van Prince zondag in Paradiso in Amsterdam heeft voor sommige fans maar kort geduurd. Ze werden tijdens het concert weggestuurd, omdat ze met hun iPhone foto's maakten van de popster. Vooraf werden de fans daarvoor gewaarschuwd.

Prince gaf zondag de eerste van twee verrassingsconcerten in de Amsterdamse poptempel. De kaarten, die 100 euro per stuk kostten, waren vrijdag binnen 7 minuten uitverkocht.

Veel lol hadden sommige fans niet van het onverwachte optreden. Na een uur twitterde een van de toeschouwers: 'Was een mooi uurtje Prince. Tot ik eruit werd gezet wegens het maken van 2 iPhone-fotootjes. Vele mensen met mij overigens.'

Bezoekers merkten op dat er streng toezicht werd gehouden op fotograferende toeschouwers. 'Nog nooit zoveel security gezien', twitterde Ruth Nederveen. 'Er werden ook mensen afgevoerd.' Een journalist twitterde dat hij tijdens een toegift het veld moest ruimen nadat hij was betrapt op het maken van aantekeningen in een opschrijfboekje.