Volledig scherm
De Zuid-Afrikaanse Demi-Leigh Nel-Peters wordt gekroond tot de nieuwe Miss Universe. © AFP

Geen finaleplaats Miss Universe voor Nederlandse Nicky

Het is Miss Nederland Nicky Opheij niet gelukt om tot de laatste zestien door te dringen tijdens de Miss Universe verkiezing in Las Vegas. Voorafgaand aan de drie uur durende live-show vanuit de Amerikaanse gokstad, kon er wereldwijd gestemd worden. De jury koos twaalf dames en via de stemming werden nog vier wildcards vergeven. Nicky viel in beide gevallen buiten de boot.

Volledig scherm
Nicky Opheij © HO/The Miss Universe Organization

De verkiezing werd uiteindelijk gewonnen door de Zuid-Afrikaanse Demi-Leigh Nel-Peters. Miss Colombia Laura Gonzales werd tweede, op de derde plaats eindigde de Jamaicaanse Davina Bennett.

Hoewel ze zelf de finale miste, kijkt de 22-jarige Miss Nederland met veel plezier terug op haar avontuur. ,,Alles wat ik de afgelopen drie weken heb meegemaakt is niet te beschrijven zo mooi. Ik heb zoveel ervaring opgedaan en verschillende mensen ontmoet. Dit alles sterkt mij nog meer in dat wat ik na streef: altijd en overal de beste versie van jezelf laten zien'', aldus Opheij.

Quote

De druk was hoog en Nicky had maar een paar weken om zich hierop voor te bereiden.

Directeur Miss Nederland Kim Kötter

Kwestie van smaak

Directeur Miss Nederland Organisatie Kim Kötter was aanwezig bij de verkiezing in Las Vegas: ,,De druk was hoog en Nicky had maar een paar weken om zich hierop voor te bereiden. Het blijft altijd een kwestie van smaak of je in de top 16 komt of niet, dat bepalen de zes juryleden en het publiek. We zijn in iedere geval enorm trots op haar."

Bang voor een lege agenda hoeft Nicky in elk geval niet te zijn. In december maakt de oud-winnares van Holland's Next Top Model samen met veertien collega 'Missen' uit verschillende landen een bezoek aan de Filipijnen. In januari staat er een reis naar Nepal gepland voor Dance4Life, een organisatie waarbij ook topmodel Doutzen Kroes en DJ Hardwell aangesloten zijn.

Volledig scherm
De drie finalisten met Demi-Leigh Nel-Peters uit Zuid-Afrika (links), Miss Colombia Laura Gonzalez (midden) en Miss Jamaica Davina Bennett wachten op de uitslag. © AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© Getty Images