Sean Connery bij de US Open vorig jaar.
Volledig scherm
Sean Connery bij de US Open vorig jaar. © epa

'Geheugen Sean Connery gaat hard achteruit'

Het gaat niet zo goed met Sean Connery, schrijft Bild. Het geheugen van de legendarische filmster zou de laatste tijd in rap tempo achteruit zijn gegaan.

Een goede vriend spreekt in de Duitse krant zijn zorgen uit over de mentale gezondheid van Connery, die zondag 83 is geworden. "Hij is niet langer de baas over zijn zintuigen", zegt acteur Michael Caine (80). "We moeten ons echt zorgen om hem maken." De twee speelden samen in de avonturenfilm The Man Who Would Be King uit 1975.

De jarige Schot leidt tegenwoordig met zijn vrouw Micheline Roquebrune een teruggetrokken leven. Hij geeft al een poosje geen interviews meer. Volgens Bild speelt zijn geheugen hem parten. Connery zou bijvoorbeeld constant vergeten waar hij is. Onlangs werd hij nog met een verdwaasde blik in zijn ogen gespot in de straten van Manhattan.

Connery maakte zijn opwachting in talloze kaskrakers, maar hij werd vooral beroemd als de charmante Britse spion in iconische Bond-films als Goldfinger en Thunderball. Hij was de eerste officiële James Bond. Drie jaar terug gaf de Oscarwinnaar aan dat hij geen behoefte meer voelde om te acteren.