Volledig scherm
© bruno

Gerard Joling: Het gaat ietsje beter met aangereden Jo

Gerard Joling heeft dinsdagavond een bezoek gebracht aan de familie van de 91-jarige Jo Buis-Van der Laarse, die op 26 mei door de zanger werd aangereden in Aalsmeer. Over hoe het gesprek is verlopen, wil Joling woensdag niets zeggen. Wel dat Jo, die nog in het ziekenhuis ligt, langzaam vooruitgang boekt.

Op Radio 538 wilde Joling in de Frank en Middag Show het liefst praten over zijn  presentatieklussen voor SBS6. ,,Het gaat goed, ik voel me lekker. Ik ben druk met repeteren voor Heel Holland Zingt.''

Als de dj's over het ongeluk beginnen, antwoordt Joling: ,,Daar kan ik weinig over zeggen, alleen dat ik afschuwelijk vind.'' De zanger laat weten dat het 'ietsje beter gaat met Jo'. ,,Maar we moeten er rekening mee houden dat het een oudere mevrouw is. En als je dan botbreuken hebt; dat is geen kattenpis. We houden onze duimen gekruist. Het is een nachtmerrie. Het is afschuwelijk. Dit gun je je ergste vijand niet.''

De familie van Jo heeft laten weten rust te willen.

De bejaarde Jo stak op de dag van de aanrijding een zebrapad in Aalsmeer over. Ze zou hebben geaarzeld waardoor ze werd geraakt door de auto van Joling, waarna ze met verschillende botbreuken en een gescheurde milt naar de IC werd gebracht. Inmiddels wordt ze op een lichtere afdeling verpleegd.

Het politieonderzoek zal nog geruime tijd duren. Bestuurder Joling, die in een SUV zat met zijn manager, werd na de botsing verhoord op het bureau. Duidelijk is dat de 55-jarige zanger niet te hard reed. Evenmin was alcohol in het spel.