Volledig scherm
Kate Middleton en prins William in een andere auto. © bruno

Golf van Kate Middleton te koop op eBay

De tien jaar oude Volkswagen Golf van Kate Middleton staat te koop. De huidige eigenaar, Sonny Brazil, zette de auto vanmorgen op eBay. Het startbod is 22.000 euro.

Kate kocht de blauwe Volkswagen in november 2001 in Edinburgh en legde daar zo'n 13.000 euro voor neer. Zes jaar later en 100.000 kilometer verder gaf ze de Golf aan haar jongere broer James, die de wagen in 2009 uiteindelijk verkocht aan de vader van Brazil.

Royal extraatje
Brazil geeft nog een extraatje aan de nieuwe eigenaar: 'De hoogste bieder krijgt er een paar manchetknopen bij die de vorige eigenaar in de wagen heeft laten liggen', meldt hij. 'Ik weet niet zeker van wie de manchetknopen zijn. Misschien zijn ze wel van prins William, maar ze kunnen ook van James zijn."

Brazil noemt het verder 'geweldig' dat hij zo weinig betaalde voor een auto die nu zoveel waard is. Hoewel de Brit oorspronkelijk helemaal niet van plan was om de auto te verkopen, is hij nu van gedacht veranderd. 'Het werd mijn kostbaarste bezit en niemand anders mocht er mee rondrijden. Ik parkeerde de auto zelfs in een afgelegen en beveiligde garage, voor het geval iemand er mee aan de haal wilde gaan.'