Gordon krijgt biografie

UpdateGordon brengt een biografie uit over zijn leven. Dat kondigt de 48-jarige zanger aan in een filmpje op Facebook. Het boek, dat wordt geschreven door Marcel Langedijk, ligt vanaf februari 2018 in de winkels.

De goedlachse Amsterdammer proost in het videootje met zijn uitgeefteam op het grote nieuws. ,,Het wordt tien pagina's, gaat over mijn leven en is een extra dun boek", grapt hij. ,,Het is zelfs al af!", klinkt het vervolgens, waarop zijn collega's in lachen uitbarsten.

Volgens Lebowski-uitgever Oscar van Gelderen blijft er geen steen onopgetild. ,,Het wordt een totale deconstructie van de entertainmentwereld", zegt hij tegen deze site. ,,Het boek zal mythes en geheimen achter de schermen doorprikken. En bijzondere gebeurtenissen komen ook aan bod: gevoelig én ongevoelig."

Van Gelderen benadrukt dat de biografie niet alleen een weerslag is van het turbulente leven van Gordon. ,,Het biedt ook een unieke inkijk in de showbusiness." 

Ook fans van Gordon reageren enthousiast op de aankondiging. 'Dat wordt weer rennen naar de winkel in februari!' en 'Fantastisch, kan niet wachten!', zijn enkele reacties.

Ik ben niet van suiker

Volledig scherm
Gordon Heuckeroth krijgt zijn eigen biografie. © ANP Kippa

Het is niet de eerste keer dat de zanger een boek uitbrengt. In 2015 lanceerde Gordon het boek Ik ben niet van suiker, waarin hij zijn favoriete recepten en tips aan mensen met diabetes bundelde.