Volledig scherm
© bruno

GTST-acteur Dave Mantel gaat samenwonen

GTST-acteur Dave Mantel heeft naar eigen zeggen absoluut geen last van bindingsangst. 'Na de jaarwisseling ga ik samenwonen met mijn vriendin Annewil Hokken, met wie ik 2,5 jaar een relatie heb', vertelt de Amsterdammer.

De 22-jarige vriendin van Dave is studente communicatie en parttime model. 'Een groot gedeelte van haar spullen stond eigenlijk al zo'n 1,5 jaar in mijn huis. De enige verandering is dat we straks op één adres staan ingeschreven', vertelt Dave, die in de RTL4-soap Goede Tijden Slechte Tijden de rol van de homoseksuele rechercheur Menno Kuiper speelt.

Annewil heeft geen moeite met de roze rol van haar levenspartner. 'Ze weet dat mijn rol ver van de werkelijkheid af staat', zegt Dave, die op zijn beurt niet moeilijk doet over de intieme scènes met Ferry Doedens. 'Op die kwetsbare momenten is de sfeer tussen Ferry en mij, en op de set, heel ontspannen en vertrouwd. Verder heb ik er van nature geen moeite mee om intiem te zijn. Het aanraken van mensen, mannen of vrouwen, vind ik volstrekt normaal. Die ruimdenkendheid heb ik missschien te danken aan mijn opvoeding.'