Volledig scherm
Frans zoekt steun bij zijn moeder en zijn broer Dorus.

Indrukwekkende uitvaart van vader Frans Bauer

UpdateIn het Noord-Brabantse dorp Fijnaart is vanmorgen afscheid genomen van Chris Bauer (70), de vader van levensliedzanger Frans Bauer. Chris overleed dinsdagavond onverwachts aan een hartstilstand na een periode van ziekte. Frans schreef op verzoek van zijn vader een speciaal lied, dat hij tijdens de emotionele dienst in de afgeladen kerk ten gehore bracht.

Quote

Mijn vader Chris was mijn allergroot­ste vriend en een superopa

Frans Bauer, tijdens de plechtigheid

Frans benadrukte tijdens een ontroerende dienst in de katholieke kerk dat zijn vader zijn allergrootste vriend was. Hij greep terug naar de levensloop van zijn vader die uit een gezin van 15 kinderen kwam en op een parkeerplaats in Fijnaart woonde toen zoon Dorus geboren werd. ,,Mijn vader was een graag geziene gast op menig feest. Hij was mijn allergrootste vriend en een superopa.'' Ook benadrukte Frans dat Chris 'recht door zee' was. ,,Hij was er voor iedereen'', klonk het door de kerk, waarna de zanger in huilen uitbarstte.

Daarna herpakte hij zichzelf. ,,Er zijn momenten dat je een man moet zijn, en dat is nu gekomen.'' Dapper zette Frans het nummer Hemel Heeft Er Een Engel Bij, geschreven op verzoek van Chris, in. Tijdens de dienst werd verder het door Frans geschreven nummer 'N Trein Naar Niemandsland gedraaid.

Voordat hij ziek werd, ging de oude Bauer - die zijn vrouw Wies (69) nalaat - waar Frans ging. Bij Chris Bauer werd een paar jaar geleden longkanker geconstateerd. Die ziekte, in combinatie met astma en diabetes, verzwakte hem. Op nieuwjaarsdag werd de vader van Frans met een longontsteking in het ziekenhuis van Roosendaal opgenomen. De familie was bij Chris toen hij vredig insliep.

De begrafenis van Chris vond plaats achter de katholieke Jacobus de Meerderekerk in Fijnaart. Het betrof een openbare dienst die vooral werd bijgewoond door directe nabestaanden. Voor de dienst maakte de rouwwagen met de kist en volgwagens nog een laatste ronde over het woonwagenkamp waar Frans opgroeide en Chris en zijn echtgenote nog altijd woonden. Het kamp ligt tegenover de kerk.

Voor de uitvaart was ook veel pers op de been. Zo'n 25 fotografen en drie cameraploegen legden de begrafenis op beeld vast. Vanwege de grote drukte werd de verkeersstroom door politie in goede banen geleid, meldde Omroep Brabant.

Volledig scherm
Frans was erg close met Chris. © ANP Kippa
Volledig scherm
Frans Bauer arriveert samen met zijn vrouw Mariska en hun kinderen bij de Jacobus de Meerderekerk. © anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ANP/Kippa