Volledig scherm
De Britse schrijfster J.K. Rowling © REUTERS

J.K. Rowling stuurt schooltje in Himalaya pakket boeken na tweet leerling

De Britse schrijfster J.K. Rowling heeft een meisje in de Himalaya dat voor het eerst Engels leert, blij gemaakt met een collectie gesigneerde Harry Potter-boeken. Haar lerares had op Twitter laten weten dat de 12-jarige Kulsum de schrijfster graag zou willen ontmoeten.

Prompt stuurde Rowling een grote verrassingsdoos op, met daarin een handgeschreven briefje en boeken en andere Potter-parafernalia voor Kulsum en haar klasgenootjes, zo meldt de India Times.

J.K. Rowling bleek onder de indruk van het essay van Kulsum Bano. Het meisje deed daarin uit de doeken hoe ze geïnspireerd was geraakt door het werk van de schrijfster. Schooldirecteur Sabbah Haji was zo onder de indruk van het werk, dat ze er een foto van maakte en die op Twitter deelde.

Rowling zag de tweet en antwoordde dat ze Kulsum graag iets wilde sturen. Dat bleek dus een grote verrassingsdoos te zijn.

Cadeau

Het is niet de eerste keer dat J.K. Rowling reageert op een Twitterbericht. In 2016 gaf ze een collectie Harry Potterboeken cadeau aan het Syrische meisje Bana al-Abed dat via sociale media verslag deed van haar leven in de door oorlogsgeweld geteisterde stad Aleppo. Nadat het meisje twitterde dat ze erg genoten had van een Harry Potterfilm en zich afvroeg of ze de boeken ook kon lezen, stuurde Rowling haar prompt de e-boeken.