Volledig scherm
© ANP

Jan de Hoop mogelijk langdurig de lappenmand in

De geliefde RTL Ontbijtnieuws-presentator Jan de Hoop is toch niet helemaal hersteld van zijn naderende burn-out. Vandaag liet hij weten meer rust nodig te hebben.

Dat bericht RTL Boulevard. De nieuwslezer, die al 23 jaar het Ontbijtnieuws presenteert, ging amper een week geleden weer aan het werk nadat hij twee weken 'verlof' opnam, omdat hij tegen een burn-out aan zat. Maar vandaag twitterde hij het volgende: 'Ik moet toch wat langer rust nemen en zal deze week niet meer presenteren. Jammer want ik mis het wel!'

Langdurig
De Hoop heeft het over 'deze week', maar tegen RTL Boulevard liet hij weten geen enkele toezegging te willen doen over wanneer hij weer aan het werk gaat. Bovendien zegt hij zich voorlopig stil te houden tegenover de media over zijn gezondheid. Het bericht op Twitter heeft hij inmiddels ook verwijderd.

Slaapproblemen
De 57-jarige presentator staat iedere dag vroeg op voor zijn werk en dat is bij hem niet in de koude kleren gaan zitten. Via Twitter laat hij dan ook weten dat hij vannacht slecht heeft geslapen. Eerder maakte hij zijn slaapproblemen al bekend aan het AD. 'Ik sta al 23 jaar om half vier 's ochtends op om vanuit Rotterdam op tijd in Hilversum te zijn en ik ben ook de jongste niet meer'. Inmiddels is Jan verhuisd naar de Veluwe. Dat is dichterbij zijn werk en hij hoopt daar rust te vinden.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”