Volledig scherm
© anp

Jan Smit nam XTC op zijn 15de verjaardag

Nog nooit heeft Jan Smit aan het beruchte Volendamse 'witte goud' gezeten, wel heeft hij één keertje een pilletje gebruikt. 'Dat was eens maar nooit meer', onthult de zanger in de Playboy.

Op zijn 15de verjaardag besloot Jan eens een XTC-pilletje te proberen. Naar alle waarschijnlijkheid beviel hem dat totaal niet, want het is bij die ene keer gebleven volgens de zanger. Hij geeft toe dat er in het vissersdorpje veel cocaïne wordt gebruikt, maar zegt zelf nog nooit een witte neus te hebben gehaald.

In het interview vertelt de zanger ook dat hij het een enorme eer zou vinden als zijn Liza voor het tijdschrift wordt gevraagd. Jan is naar eigen zeggen een 'billenman' en boft maar dat Liza is gezegend met mooie borsten en billen. Hij houdt absoluut niet van ingevallen gezichtjes en dunne modellen. Over zijn ex Yolanthe wil hij dan ook wel kwijt dat ze wat 'dunnetjes oogt'. De kortstondige relatie met Ellemieke Vermolen noemt hij een 'uit de hand gelopen flirt'. Meer wil de Volendammer niet kwijt over zijn liefdesleven.