Volledig scherm
Jan Versteegh. © ANP

Jan Versteegh uit Expeditie Robinson

Voor Jan Versteegh is Expeditie Robinson voorbij. De blonde Pownews-verslaggever verliet het eiland met opgeheven hoofd. 'Robinson heeft voor mij alles geboden wat ik wilde hebben, behalve de finale', zei Jan tevreden.

Volledig scherm
© ANP Kippa

Voordat Jan werd weggestemd, zei hij nog te verwachten te zullen balen van een vroegtijdig vertrek: 'Ik heb het spel gespeeld, zowel fysiek als strategisch, zoals ik dacht dat het goed was'. Het was een grote droom van Jan om mee te doen aan het avontuur. 'Een op de miljoen mensen kan dit maar meemaken.'

'Tijd om naar huis te gaan'
Een van de deelnemers die Jan wegstemde was acteur Geza Weisz, die op de eilandraad de winnaarsketting droeg. 'Jan heeft het spel goed gespeeld, maar het is tijd voor hem naar huis te gaan', legde Geza in zijn stemverklaring af. 'Ik heb helemaal geen medelijden.' Ook Hans Ubbink stemde op Jan.

Een vijftal deelnemers onder de bekende Nederlanders had liever Paulien Huizinga zien vertrekken. Zij had namelijk ook openlijk gevraagd om op haar te stemmen, maar kwam op die beslissing terug. 'Ik denk dat ik wel het een en ander heb uit te leggen en ik hoop dat ik die kans krijg', zei het model.