Volledig scherm
Utopiaan Billy in de livestream van 24 januari © Utopiatv.nl

John de Mol overweegt te stoppen met livestreams Utopia

utopiaJohn de Mol worstelt met de vraag of de livestreams van zijn SBS-programma Utopia gestopt moeten worden. De media-tycoon meent dit nadat Utopia nu een maand lang te zien is.

 
Ik ben een tevreden man, maar we hebben nog 48 weken te gaan dus we moeten niet te vroeg juichen
John de Mol
Volledig scherm
© ANP Kippa

'Ik ben een tevreden man, maar we hebben nog 48 weken te gaan dus we moeten niet te vroeg juichen', zo blikt De Mol op Radio 2 voorzichtig terug na vier weken. De realityshow ging van start met 1,5 miljoen kijkers en schommelt nu rond het miljoen.

Terugdraaien, dichtdraaien of deels open
Waar de programmamaker nu mee worstelt is het feit dat de uitzending op tv niet gelijk kan lopen met de livestreams op internet. De Mol heeft daarbij de kracht van internet onderschat. 'Door alle nieuwsmedia wordt al verslag gedaan van wat er gebeurt op de live beelden.' De tv-uitzendingen liepen maar liefst vijf dagen achter, dat is teruggedraaid naar twee. 'Maar het nieuws komt eigenlijk al 48 uur eerder naar buiten waardoor de actualiteit van het programma iets minder sterk wordt', aldus De Mol.

Er wordt door SBS momenteel gewerkt aan een oplossing, maar het is nog niet concreet. De Mol vraagt zich af hoe de balans moet worden gemaakt. 'Moeten de livestreams niet teruggedraaid worden, of wellicht helemaal dichtgedraaid en alleen open gezet worden op momenten waarop het leuk is om te kijken.'

Oninteressant
Eerder gaven de bezoekers van AD.nl al aan dat ze zich ergeren aan de 'oude en oninteressante' beelden. 'Als ik op het AD zie dat Lindy en Harold er uit stappen en ik kijk een week later naar de uitzending waar ik zie dat Lindy en Harold er nog niet uit zijn, heb ik geen zin meer om te kijken', aldus een bezoeker.