Volledig scherm
Justin Bieber. © bruno

Justin Bieber in opspraak om racistische grap

Er is een filmpje opgedoken waarin Justin Bieber een racistische grap maakt. Dat meldt de Britse krant The Sun. De beelden zouden in 2011 zijn gemaakt in het kader van zijn documentaire Never Say Never.

Volledig scherm
© EPA

De video is door de Britse tabloid op internet gezet. Te zien is hoe de nu 20-jarige zanger aan een meisje vraagt waarom donkere mensen bang zijn voor kettingzagen. Vervolgens doet Justin het geluid van een kettingzaag na door het Engelse woord voor wegrennen en het n-woord uit te spreken. Hij herhaalt het racistische woord vijf keer, waarna het vriendinnetje met hem meelacht.

Angst voor reputatieschade
Verondersteld wordt dat Bieber 17 jaar oud was toen de beschamende beelden werden gemaakt. Volgens The Sun heeft het pr-team van het Canadese popidool er alles aan gedaan om te voorkomen dat het filmpje uit zou lekken, uit angst voor reputatieschade. 'Dit is een nachtmerrie voor Bieber en zijn team', zegt een ingewijde. 'Er is dit jaar al veel gebeurd, maar dit slaat alles.'

Het kamp van Justin heeft nog niet op de video gereageerd. De jonge artiest rijgt de schandalen de laatste tijd in rap tempo aaneen. Zo heeft Bieber diverse rechtszaken aan zijn broek hangen, bijvoorbeeld voor het gooien van eieren tegen het huis van zijn buurman, voor mishandeling van een limousinechauffeur en voor rijden onder invloed, verzet tegen zijn arrestatie en straatracen.

  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.