Volledig scherm
© anp

Katja Schuurman en Thijs Römer definitief uit elkaar

UpdateKatja Schuurman (40) en Thijs Römer (36) gaan na een huwelijk van 8 jaar scheiden. Dat heeft het managementbureau van het acteurskoppel, The Fame Game, aan het AD bevestigd.

In een officiële verklaring laten zij weten: ,,Als geliefden zijn wij uit elkaar. Wij gaan verder als meer dan goede vrienden en als trotse ouders van onze prachtige dochter Sammie.'' En: ,,In tegenstelling tot wat beweerd wordt, ligt de oorzaak van deze keuze niet bij derden. Katja woont in Uitdam, Thijs heeft een appartement in Amsterdam. Wij hopen dat er vanaf nu respectvol met deze situatie omgegaan kan worden, met het oog op onze bewegingsvrijheid en de privacy van onze dochter. Voor ons is dit niet alleen een einde, maar ook een nieuw begin samen.''

Katja en Thuis wilden verder niet aan die verklaring toevoegen.  De einge die is wilde zeggen was Katja's vader Wim Schuurman. Hij vertelde aan RTL Boulevard dat de twee hun problemen niet beter hadden kunnen aanpakken dan dat ze deden. ,,Als alle mensen die in de problemen komen met hun huwelijk zo omgaan met hun problemen als Katja en Thijs hebben gedaan, dan was er een hoop minder ellende bij scheidingen", aldus Wim Schuurman.

Volledig scherm
Katja en Thijs wonen apart maar blijven voor hun dochtertje Sammie zorgen. © Brunopress
Volledig scherm
Katja en Thijs in 2004. © anp

Geruchtenmachine
De laatste maanden wakkerden de geruchten over een liefdesbreuk wegens overspel aan. Katja werd in haar eentje in het uitgaansleven van Amsterdam gezien en op Valentijnsdag zou ze met een andere man hand in hand hebben gelopen in Berlijn. Niet alleen Katja zou een ander hebben, ook Thijs zou zijn heil bij een ander hebben gezocht. Weekblad Weekend schreef vorige week dat hij een relatie zou hebben met een medewerkster van het managementbureau The Fame Game. 

Tweets
Na het publiceren van de foto van Katja met een andere man, leken Thijs en Katja charmeoffensief te hebben gebruikt via Twitter. Naar aanleiding van een coverfoto van Katja op het blad Veronica Magazine complimenteerde Jan Kooijman via het sociale medium dat Katja niet ouder wordt. Thijs reageerde daar op zijn beurt op door te melden dat zij wel mooier wordt. Daarop bedankt de actrice haar toen nog geliefde met de woorden: ,,Dank je wel, liefje ;-)"

Verjaardag
Op haar verjaardag plaatste Katja vorige week nog een romantische foto van haar en Thijs op Twitter. Dat werd gezien als (ontkennende) reactie op de verhalen. Thijs' vader Peter Römer ontkende recent in het AD eventuele huwelijksperikelen. ,,Ik weet van niks. Het is hun leven, ik zeg daar niets over''. Thijs zelf zei ooit dat hij als kind van gescheiden ouders vond dat  Sammie moet opgroeien in een huis met een vader en een moeder. ,,Toch een licht revanchegevoel,'' stelde Römer in een interview met deze krant in september 2013.

Een paar maanden later kwamen de verhalen. Dat zijn vrouw Katja het bed in was gedoken met acteur Robert de Hoog tijdens een feestje van Carice van Houten. En dat niet alleen: ze zou ook een affaire hebben met BNN-collega Ruben Nicolai. Katja en Thijs ontkenden de roddels. Later kwam het bericht dat Ruben Nicolai en zijn vriendin Laurien uit elkaar zouden zijn. Afgelopen zomer leek de rust weergekeerd. Het stel ging met dochter Sammie 2 maanden op reis door Mexico. ,,Het was fantastisch, ik had er nog maanden aan kunnen toevoegen,'' reageerde Katja.

Het 'hervonden liefdesgeluk' was volgens de bladen van korte duur. In december vorig jaar postten een fotograaf en verslaggever van Story een week lang voor huize Römer-Schuurman en zij concludeerden dat het koppel niet meer samenleefde. Sindsdien werden de geruchten zo'n beetje elke week opnieuw aangewakkerd.

Huwelijk
Het voormalige echtpaar leerde elkaar in 2004 kennen op de set van de film Medea. Ze trouwden op 8 augustus 2006 in Frankrijk. Dochter Sammie werd in april 2010 geboren. In 2014 waren Katja en Thijs samen te zien in de tv-serie Nieuwe Buren, waar ze een echtpaar speelden dat aan partnerruil deed.