Volledig scherm
Katy vernoemde een van haar parfums naar haar kat, Purr. © ap

Kattenfluisteraar moet Katy Perry's katten temmen

Zangeres Katy Perry en haar man, komiek en acteur Russell Brand hebben een kattenfluisteraar ingeschakeld. De 'cat whisperer' moet de drie onhandelbare katten van het stel manieren bijbrengen.

Katy en Russell zijn dol op hun katten. In hun villa in Los Angeles hebben ze er drie: Krusty, Kitty Purry en Morrissey. Maar toen Katy thuiskwam van haar Teenage Dream-tournee bleek dat ze onhandelbaar waren geworden. En dus was er maar één oplossing. Geen paarden-, honden- of babyfluisteraar, maar een kattenfluisteraar.

Heel praktisch ging die echter niet te werk: geen tips voor Katy om haar katten niet maandenlang in de steek te laten, wel 'het reorganiseren van hun chakra's en een beetje hypnose' vertelt Katy in US Magazine. Al geeft ze wel toe dat ze dat zelf ook wel een beetje extravagant vindt.

Geobsedeerd
Voor Katy en Russell gaat er niets boven hun katten. 'Ik ben echt geobsedeerd door katten', bekent Katy. 'Ik probeer het beeld van 'de kattendame' weer cool te maken. Het moet chique worden.'

Onafhankelijk en sexy
Katy ziet grote gelijkenissen tussen het karakter van katten en zichzelf. 'Katten zijn niet zo gemakkelijk, je moet hun aandacht en affectie verdienen. Daar kan ik mezelf wel in vinden, mensen moeten mijn affectie ook verdienen. Maar als ik dan eindelijk geef, is het veel en goed. Ik ben net zo onafhankelijk als een kat, ik doe dingen wanneer ik ze wil doen, niet andersom! Mijn katten zijn erg vrouwelijk en heel sexy!'