Volledig scherm
© ANP

Kijkers geschokt door oorbellen Barbies baby

Samantha de Jong, alias Barbie, was gisteren samen met haar man Michael en hun zeven maanden oude dochtertje aanwezig bij het RTL-programma Life4You. Toen kijkers de gepiercete oren van de baby onder ogen kregen, reageerden veel mensen vol afschuw.

Een golf van verontwaardiging op Twitter tijdens de uitzending van Life4You gistermiddag op Twitter. Het laten schieten van de oorbellen bij een zeven maanden oud meisje werd door diverse twitteraars bestempeld als kindermishandeling. 'Bureau jeugdzorg!', 'AMK melding!', 'ontvoeren!' 'hoe ordinair' en 'kindermishandeling!' luidde het.

Waarom het Haagse echtpaar hun dochtertje ruim een maand geleden oorbellen hebben aangemeten is volgens Samantha omdat ze gewoonweg een meisje is. 'Die horen oorbellen te hebben'. Volgens manager Big Jake is dat ook volkomen normaal in de buurt van Scheveningen. 'Het klopt dat de meeste baby's oorbellen hebben op Scheveningen', zei hij eerder in de realityserie Barbies Baby.'

Aan het laten schieten van gaatjes zit geen leeftijd gebonden. Dat verschilt per juwelier. Veel juweliers hanteren een minimumleeftijd van zes jaar.

Volledig scherm
Baby Angelina © Videostill Life4You, RTL
  1. Rossana Kluivert breekt in rechtbank, zoon Nino: ‘Opgelicht?! schildert mijn moeder af als misdadiger’
    EMOTIES IN RECHTBANK

    Rossana Kluivert breekt in rechtbank, zoon Nino: ‘Opgelicht?! schildert mijn moeder af als misdadiger’

    De advocaten van Rossana Kluivert hebben vanmiddag in de rechtbank in Lelystad frontaal de aanval geopend op de redactie van het onderzoeksprogramma Opgelicht?!. Advocaten Royce de Vries en Khalid Kasem stellen dat de journalisten door de ondergrens zijn gezakt door Rossana af te schilderen als een bedrieger. Rossana moest tijdens haar verklaring vechten tegen de tranen. Zoon Nino nam het voor haar op. ,,Opgelicht?! schildert mijn moeder af als een misdadiger.”