Volledig scherm
© ANP

Kijkers geschokt door oorbellen Barbies baby

Samantha de Jong, alias Barbie, was gisteren samen met haar man Michael en hun zeven maanden oude dochtertje aanwezig bij het RTL-programma Life4You. Toen kijkers de gepiercete oren van de baby onder ogen kregen, reageerden veel mensen vol afschuw.

Een golf van verontwaardiging op Twitter tijdens de uitzending van Life4You gistermiddag op Twitter. Het laten schieten van de oorbellen bij een zeven maanden oud meisje werd door diverse twitteraars bestempeld als kindermishandeling. 'Bureau jeugdzorg!', 'AMK melding!', 'ontvoeren!' 'hoe ordinair' en 'kindermishandeling!' luidde het.

Waarom het Haagse echtpaar hun dochtertje ruim een maand geleden oorbellen hebben aangemeten is volgens Samantha omdat ze gewoonweg een meisje is. 'Die horen oorbellen te hebben'. Volgens manager Big Jake is dat ook volkomen normaal in de buurt van Scheveningen. 'Het klopt dat de meeste baby's oorbellen hebben op Scheveningen', zei hij eerder in de realityserie Barbies Baby.'

Aan het laten schieten van gaatjes zit geen leeftijd gebonden. Dat verschilt per juwelier. Veel juweliers hanteren een minimumleeftijd van zes jaar.

Volledig scherm
Baby Angelina © Videostill Life4You, RTL
  1. Empire-acteur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij en terug op de set
    UPDATE

    Empire-ac­teur Jussie Smollett na ‘verzonnen aanval’ op borgtocht vrij en terug op de set

    Onder massale belangstelling van de pers is de Amerikaanse acteur Jussie Smollett, die donderdag werd opgepakt nadat hij was aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte, later op de dag weer op vrije voeten gekomen. De rechter in Chicago besloot dat hij op borgtocht mocht worden vrijgelaten. De borgsom bedraagt 100.000 dollar (ruim 88.000 euro), melden Amerikaanse media. Smollett moet ook zijn paspoort inleveren.