Volledig scherm
Kim Holland © ANP

Kim Holland gaat onschuld aantonen bij uitgeverij

UpdateEen ontstemde Kim Holland wil uitgeverij Prometheus er morgen van overtuigen dat ze geen zaken doet met loverboys, zoals in een onlangs uitgebracht boek wordt beweerd. Gewapend met e-mails en betalingsbewijzen hoopt ze haar onschuld aan te kunnen tonen. Ook schrijfster Patricia Perquin zal bij het gesprek aanwezig zijn.

In het boek 'De meisjes van mevrouw De Wit' wil schrijfster en ex-prostituee Patricia Perquin slachtoffers van loverboys, die ze ontmoette in het opvanghuis van Anita de Wit, een stem geven.

Een van de meiden, een zekere Zita, en haar moeder beweren dat ze door Kim Holland en haar loverboy werd overgehaald om tegen haar zin mee te doen aan seksscènes, waaronder gangbangs. Zita's loon zou rechtstreeks uitbetaald zijn aan haar loverboy.

Een compleet verzonnen verhaal, aldus Kim Holland. 'Dat ik zaken doe met loverboys.. op basis van een gesprek met meisje in blijf-van-mijn-lijf-huis. Belachelijk gewoon', schrijft Nederlands bekendste pornoster op twitter. Holland prijst zich gelukkig dat ze alle documenten, zoals emails, contracten en betalingsbewijzen, van het meisje heeft bewaard. Volgens Holland tonen deze papieren aan dat Zita vrijwillig voor haar werkte. Met de documenten gaat ze morgenochtend in gesprek met de uitgeverij en de schrijfster van het boek.

Als het niet lukt om tot een oplossing te komen met Prometheus gaat Kim Holland proberen het boek uit de handel te laten nemen. 'Ik denk zelfs aan aangifte bij de politie wegens smaad en laster.'