Volledig scherm
Bloemen en foto's bij het Fairmont Pacific Rim Hotel in Vancouver, waar acteur Cory Monteith dood werd aangetroffen. © getty

Lichaam Glee-acteur Cory Monteith gecremeerd

Het lichaam van Cory Monteith, acteur in de tv-serie Glee, is dinsdag gecremeerd tijdens een privéceremonie in het Canadese Vancouver. Dat meldt TMZ. Volgens bronnen besloot Cory's moeder, Ann, om haar zaterdag overleden zoon direct na de wake te laten cremeren.

Volledig scherm
© EPA

De ceremonie werd bijgewoond door zijn vriendin Lea Michele en enkele familieleden, waaronder zijn oudere broer Shaun. De vervreemde vader van de acteur, Joe Monteith, was echter niet uitgenodigd en werd naar eigen zeggen pas op de hoogte gesteld na de uitvaart.

Hij verklaarde tegenover TMZ: 'Ik heb altijd van mijn beide zoons gehouden en ik ga Cory heel erg missen. Ik ben verdrietig dat ik mijn zoon niet voor de laatste keer heb kunnen zien voordat hij gecremeerd werd.'

De 31-jarige acteur werd afgelopen zaterdag dood aangetroffen in een hotelkamer in Vancouver. Uit het autopsierapport bleek dat Cory overleed aan een overdosis heroïne in combinatie met alcohol.