Volledig scherm
Marc van der Linden. © ANP/Kippa

Marc van der Linden vertelt over ruzie met Gordon

Marc van der Linden heeft een boekje opengedaan over zijn ruzie met Gordon. In een interview met Nieuwe Revu vertelt hij dat de zanger zijn Spaanse vriend bespioneerde met een speciale spyphone. Toen de jongen steun zocht bij Marc ging Gordon door het lint.

Volledig scherm
Gordon. © ANP/Kippa

'Ik denk dat die jongen niet echt van hem gehouden heeft, maar Gordon was verliefd en beloofde hem de wereld. Maar Gordon was ook nogal jaloers en heeft die jongen toen een spyphone gegeven en een laptop waarop alle mailtjes automatisch ook naar hem werden doorgestuurd', vertelt de royalty-deskundige aan het blad.

De vriend van Gordon zou niet hebben geweten dat de zanger zijn mailtjes ontving. Volgens Van der Linden kon Gordon er zo achter komen dat zijn vriend hem bedroog.

'Dat is helemaal uit de hand gelopen, op een dramatische manier', vervolgt Marc. 'Gordon is toen, naar mijn mening veel te ver gegaan. Die jongen nam me in vertrouwen omdat ik een beetje Spaans spreek. Ik heb die jongen toen een mail gestuurd en daarin mijn zegje gedaan over Gordon.'

'Maar die mail kwam dus, door die spyware, ook bij Gordon terecht. Woest was hij op mij', legt Van der Linden uit. Vervolgens zou Gordon aan de buitenwereld hebben verteld dat Marc zijn vriendje zou hebben afgepakt. 'Maar ik heb alleen maar die jongen opgevangen.'

Vriendschap
In het gesprek laat Marc weten dat hij het jammer vindt dat de vriendschap die hij met Gordon had op de klippen is gelopen. 'Vlak voor hij boos op mij werd, noemde hij mij nog zijn beste vriend', zegt Van der Linden. De zanger zou vervolgens wraak hebben genomen op zijn oude vriend door foto's van hem in zwembroek online te zetten. Marc stuurde hem toen een mail.

'Beste Gordon, het mag allemaal, hoor wat je doet, maar besef je weleens dat je er zelf totaal niet tegen kunt als iemand dit bij jou zou doen. Dat trek je niet, want je bent overgevoelig. Het is jammer, want van binnen ben je ook een goed mens, helaas wint die kant maar zelden bij jou.' Toen kreeg ik deze mail terug: 'Marc, binnenkort ben je dood, en dan kom ik over je graf pissen.'

Marc zegt het intussen niet meer zo erg te vinden dat de vriendschap met Gordon voorbij is. 'Ik heb me nog nooit zo licht gevoeld sinds ik Gordon niet meer in mijn omgeving heb.' Het management van Gordon heeft laten weten dat de zanger niet wil reageren op het interview met Van der Linden.