Volledig scherm
Still van de videoclip Afscheid Nemen Bestaat Niet © YouTube

Marco Borsato rouwt om verlies trouwe fan

Marco Borsato en zijn fanclub hebben een grote klap te verwerken. Een van zijn trouwste fans is vandaag na een strijd van 7,5 jaar overleden aan de gevolgen van borstkanker. 'Afscheid nemen bestaat niet, ik zal je missen, lieve Bianca!', twittert de zanger.

7,5 jaar geleden werd er borstkanker gediagnosticeerd bij Bianca Heemskerk. Een borstamputatie, chemo's en hormoonbehandelingen mochten niet baten. Ondanks haar terminale ziekte probeerde de trouwe Borsato-fan geen concert of fandag van de Nederlandse zanger te missen. Haar 'Borsatoweblog' staat vol met foto's haar en Marco en ook op YouTube zijn video's te vinden van ontmoetingen met haar grote idool.

Op de Marco Borsato-weblog, waar fanatiekelingen elkaar digitaal ontmoeten, stroomt het direct na haar overlijden vol met condoleances. De fans betuigen hun laatste eer aan Bianca door een weblog aan haar te wijden. 'Wat jij met Marco had kun je ook niet met een pen beschrijven, het was zeker als heel bijzonder te noemen', schrijft een verdrietige vriendin.

Namens de hele fanclub is ook een blog geschreven: 'Bianca was een van de allereersten die een logje begon bij Borsatoweblog en had al heel snel veel trouwe bezoekers. Het logje van een paar jaar geleden waarin Bianca moest vertellen dat haar ziekte was teruggekeerd kunnen velen van jullie zich vast nog herinneren. Marco besloot Bianca en haar gezin te gaan bezoeken en ging diezelfde week nog. Het was een bijzondere middag met veel knuffels en foto's, blije kinderen en Bianca die enorm veel kracht uit dit bezoek putte.'

'Bianca die niet alleen een heel fijne collega was maar binnen korte tijd een lieve vriendin van ons werd. We zijn allemaal heel verdrietig, voelen ons verslagen en weten dat ook wij onze bijzondere, dappere en lieve Bianca enorm gaan missen'.

Bij Marco Borsato komt het treurige nieuws ook hard aan. 'Afscheid nemen bestaat niet... Ik zal je missen, lieve Bianca!', aldus de zanger op Twitter.