Volledig scherm
© Brunopress

'Mooi, lief en rustig' afscheid voor Adèle Bloemendaal

Familie en vrienden hebben vanochtend afscheid genomen van Adèle Bloemendaal, die vorige week zaterdag op 84-jarige leeftijd overleed. ,,Het was een mooi, lief, rustig afscheid’’, laat haar goede vriendin Karin Bloemen weten.

Quote

Op de kist lag een clownsneus, die ook mee gecremeerd wordt

De bescheiden dienst, waarvoor slechts een klein clubje mensen was uitgenodigd, was een nadrukkelijke wens van de comédienne. Haar zoon John Jones had ze in een brief haar wensen laten weten. ,,Er waren prachtige bloemen, behalve op haar kist. Daarop lag alleen een clownsneus, die ook mee gecremeerd wordt. Zo’n extravagante vrouw die bij haar afscheid geen poespas wilde, ik vind dat bijzonder’’, zegt Bloemen. ,,Er was alleen maar liefde, respect en tranen. Haar zoon en zijn drie kinderen Amber, Jesse en Tim speelden een belangrijke rol in het afscheid.''

Karin Bloemen en Sanne Wallis de Vries brachten beiden een lied ten gehore. Onder de aanwezigen waren ook acteur Serge-Henri Valcke, cabaretier Hans Dorrestijn en acteur Frans Mulder. Een aantal van hen heeft ook gesproken om zo Adèle een laatste eer te bewijzen.

Bloemendaal is na de plechtigheid gecremeerd.

Volledig scherm
© Brunopress