Volledig scherm
Bob Dylan. © AP

Na 50 jaar dan toch clip 'Like a Rolling Stone' van Dylan

Bijna een halve eeuw na het verschijnen van Bob Dylans nummer Like a Rolling Stone is er voor het eerst een officiële videoclip bij het nummer. Dat meldt het Amerikaanse entertainmentmagazine Billboard. De interactieve clip wordt dinsdag gelanceerd op Dylans eigen website. Aanleiding is het verschijnen van de box The Complete Album Collection Vol. 1.

Volledig scherm
© EPA

De videoclip geeft kijkers de mogelijkheid om tussen zestien verschillende verhaallijnen te 'zappen'. De personages in alle verhalen playbacken het nummer en er kan naadloos van het ene naar het andere verhaal overgeschakeld worden. De Dylanbox die verschijnt bevat vijfendertig studio-albums van de singersongwriter, zes live-albums, een dubbelalbum met niet eerder verschenen tracks en een boek.

Like a Rolling Stone is één van Bob Dylans bekendste nummers. Bij verschijnen in 1965 bereikte het de tweede plaats in de Amerikaanse Billboardlijst. In Nederland kwam het nummer tot de zevende plek in de top-40. En het staat nog steeds in de Radio 2 top 2000. Het nummer staat al jarenlang op de eerste plaats in de lijst met 500 beste Rocksongs Aller Tijden van het Amerikaanse blad Rolling Stone.